Lavender

Lavendel är en ört och ingår i mintfamiljen. Det är känt för att ha en skarp men ändå trevlig doft och en fin violett nyans. Blomdelen av lavendelväxten är det som extraheras för att skapa en mycket unik och stark medicin. Det finns många olika anledningar att dra nytta av lavendel, inte bara ger den en fin doft, men den har också olika hälsofördelar. Några av de sjukdomar som lavendel har varit känd för att lindra är; rastlöshet, sömnlöshet, nervositet, ångest, stress och depression.

Lavender

Ångest och stress

Vi upplever alla någon gång lite ångest och stress här och där, och det är ingen tvekan om att vi alla kan dra nytta av stressreduktion på ett eller annat sätt. Stress och ångest är direkt korrelerade till högt blodtryck, det kan ha mycket negativa konsekvenser om de lämnas obehandlade. Eftersom stress och ångest kan ha så förödande effekter, borde vi lära oss sätt att klara och hantera dessa aspekter av våra liv.

I århundraden har lavendel använts i medicin och är känd för sin avslappnande och terapeutiska effekt på nervsystemet. Det fantastiska med lavendel är att den är relativt billig och det behövs inte mycket för att märka en skillnad i ens övergripande humör. För dem som vill hålla sig borta från receptbelagda läkemedel kan lavendel vara till mycket god hjälp. Växtbaserade läkemedel, inklusive lavendel, är i allmänhet säkra och effektiva alternativa behandlingar för olika hälsoförhållanden.

Ditt nervsystem spelar en viktig roll i ditt liv, det styr din kropp och styr kommunikationen mellan olika kroppsdelar. Lavendel verkar genom att stimulera luktnerven i nervsystemet och påverkar då hjärnan positivt. Det är därför det anses vara så lugnande och kraftfullt. En annan bra sak om lavendel är det är inte bara användbart för att minska blodtrycket men det hjälper också till med en rad andra problem och sjukdomar.

Finns i olika former

Det finns många olika sätt att införliva lavendel i ens liv. Några av de mer populära formerna är aromaterapioljor, lotioner och duschgel, te, inkapslade piller och naturligtvis själva blomman. På grund av effektiviteten och bekvämligheten av lavendelextrakt kan det vara den mest effektiva formen. Du kan bära en liten flaska runt med dig och använda den vart du än går. Det gör inte ont och det lukar även gott. Lavendel extrakt kan användas på många olika sätt, bland annat spridning av oljan i ditt hem eller gnugga olja på tinningen, handlederna eller nacken. Att helt enkelt andas in extraktet hjälper dig att lugna nerverna och skapa en lugnande atmosfär. Efter en lång dag på jobbet kan du ta ett avkopplande bad och lägga några droppar lavendel direkt i vattnet. Vissa människor njuter av att spreja oljan på morgonen medan man tar en varm dusch.

Olika användningsområden

Några övriga användningsområden för lavendel kan inkludera; svullnadsreduktion för saker som bistick, smärtlindring för smärre sår och brännskador, lindrande av illamående eller åksjuka, fuktig, för torr eller tunn hud, stimulering mot håravfall, och du kan även använda den i matlagning! I allmänhet är lavendelolja en utmärkt produkt med många användningsområden.

Om du vet med dig att du har högt blodtryck, var noga med att diskutera din behandlingsplan med din läkare innan du börjar använda naturmediciner. Livsstilsförändringar tillsammans med vissa naturliga örter och kurer kan hjälpa upp din hälsa på flera olika sätt.

Lavendel är kraftfull men ändå mild och kan vara ett utmärkt tillskott i ditt hem och i ditt liv i allmänhet. Var noga med att dela med dig av dina erfarenheter angående lavendel och högt blodtryck med andra. Att vara öppen om dina erfarenheter kan bara hjälpa dig och andra på vägen. Många föredrar att utföra egna efterforskningar. De kan på så sätt hitta andra fördelaktiga vägar att införliva lavendel i sitt liv.

Se till att du experimenterar och hittar vilka sätt som fungerar bäst för dig, ingen kropp fungerar på samma sätt. Det kan innebära något så enkelt som att använda lite lavendelschampo till att du själv undersöker sätt att sprida oljan i ditt hem dagligen. Lycka till i dina strävanden!

Lämna en kommentar