Hypertoni Grad 1

Vid hypertoni (högt blodtryck) grad 1 är ditt systoliska värde mellan 140-159 mmHg och ditt diastoliska värde ligger mellan 90 och 99 mmHg. Detta är en klassificering som fastställts av Världshälsoorganisationen (WHO).

Hypertoni grad 1, även känt som Hypertension grad 1, är den mildaste formen av högt blodtryck. Du kommer troligtvis att kunna reglera ditt blodtryck genom träning och en välbalanserad kost.

Ett blodtryck av hög blodtrycksgrad 1 under längre tid är inte hälsosamt, eftersom grad 1 redan innebär att ditt hjärta har svårt att leverera blod till kroppen, blodkärlen och andra organ. Blodtrycket ökar eftersom mer blod Hypertoni grad 1 måste pumpas runt i kroppen eller för att det finns ett ökat motstånd i artärväggarna. På grund av detta ökar hjärtmuskeln vid denna kontinuerliga kamp och behöver mer och mer syre.

Symtom för Hypertension grad 1

I grund och botten finns det inledningsvis inga symptom för högt blodtryck grad 1. Därför krävs en regelbunden kontroll av blodtrycket. När yrsel, trötthet, huvudvärk, sjukdom och näsblod kan förekomma kan det vara en varningssignal. Speciellt om du lever med blodtryck i den övre delen av skalan i många år, kan dessa symtom kännas av men upplevs ibland inte som symptom för hypertension (högt blodtryck) grad 1.

Eftersom ett högt blodtryck (hypertoni) inte är lätt att upptäcka bör du ändå känna igen symtomerna, och du bör känna till riskfaktorerna. Dessa är rökning, salt och fet mat, brist på träningsaktiviteter och liten konsumtion av frukt och grönsaker. Stress och kända sjukdomar som ökar blodtrycket kan också vara hotande riskfaktorer.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Möjliga värden för ett högt blodtryck - Hypertoni Grad 1:


1881