Det normala blodtrycket

Det normala blodtrycket kräver ett systoliskt (övre) värde av under 130 mmHg och ett diastoliskt (lägre) värde av under 85 mmHg. Om ditt blodtryck är under 120/80 skulle det vara ett idealt-blodtryck.

Dessa kriterier har fastställts Världshälsoorganisationen (WHO).

Det normala blodtrycket

Ett normalt blodtryck är en bra utgångspunkt för att undvika skador på dina kärl och organ. Med normalt blodtryck ökar din livslängd.

Förbättra det normala blodtrycket

Även om ett normalt blodtryck redan är en mycket bra start för ett hälsosamt liv, kan du försöka få blodtrycket ännu bättre. Det idealiska värdet skulle vara ett värde av lägre än 120 över 80 (skrivs 120/80, även känt som 120 genom 80).

Men observera att ärftliga faktorer och fysiska omständigheter kan göra det omöjligt att nå dessa värden. Så pressa dig inte till dessa värden. Viktigt för att nå bättre blodtrycksvärden är genom fysisk aktivitet och en balanserad kost.

Vad ska undvikas vid normalt blodtryck?

Om du strävar efter att hålla ditt blodtryck på en normal nivå så är det viktigt att undvika för mycket salt i kosten. Genom att dricka mycket vatten så hjälper du till att stabilisera blodtrycket. Med fysisk aktivitet erhåller du också ett bättre blodtryck, och en bättre hälsa.

Om du har cirkulationsproblem, upptäcker andra problem eller om du känner dig trött, kontakta sjukvården så att du kan få en noggrann bedömning.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Möjliga värden för ett normalt blodtryck:


816