Hur påverkar kaffe blodtrycket?

Personer med högt blodtryck finner ofta att vardagssysslor ökar blodtrycket ytterligare. För att få bättre förståelse för blodtrycket och vad som får det att öka, är det bäst att hålla koll på vissa saker som konsumeras, och kaffe är en dryck som finns med på den listan.

Varför påverkar kaffet kroppen?

Kaffe har en enorm mängd koffein, vilket är den främsta anledningen till att det konsumeras. Koffein är anledningen till att kaffet gör att individer känner sig vakna på morgonen och också orsaken till att det är en risk för högt blodtryck.

Kaffe påverkar blodtrycket

Hur påverkar kaffe blodtrycket?

På grund av koffein kan kaffe öka personens hjärtfrekvens, vilket gör att blodtrycket ökar. Det har också varit en koppling mellan koffein och förhårdnad i artärerna. När koffein konsumeras, blir ett hormon i kroppen blockerat och gör det svårt för artärerna att öppna sig ordentligt. Den förhårdnaden kan vanligtvis vara i ca tre timmar och kan orsaka en blodtryckshöjning. Koffein gör också att kroppen producerar en större mängd adrenalin, vilket kan leda till högre blodtryck. Tillsammans med kaffe, lägger individer ofta socker, eller mjölkprodukter som också kan innehålla socker, som kan höja hjärtfrekvensen ytterligare.

Vad behöver man göra?

Det är vanligtvis inte nödvändigt för individer att helt ge upp på kaffe, utan snarare att begränsa det mängd som konsumeras. Vissa individer utvecklar en tolerans för koffein så att det inte påverkar dem. Andra svarar annorlunda och måste hålla reda på hur mycket koffein de konsumerar varje dag. Det är också viktigt att personer med högt blodtryck inte konsumerar kaffe före någon form av fysiskt arbete. Tänk på att koffeinnivåerna skiljer sig från varumärke till varumärke när det gäller kaffe, inte alla kaffesorter kommer att ge samma effekt.

Det är bäst för en individ med högt blodtryck att prata med sin läkare om hur koffein påverkar deras personliga blodtryck. Det kan vara så enkelt som att begränsa kaffeintaget till en kopp om dagen eller det kan vara att kaffe måste avstås helt och hållet. Ofta kommer personerna att avvänja sig långsamt för att minska eventuella abstinenssymptom, såsom exempelvis huvudvärk.

Morgonkaffet kan smaka fantastiskt, men det kan också vara det som orsakar konstant högt blodtryck. Prata med en läkare för att verkligen förstå vad som sker i din mun och hur det påverkar resten av kroppen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *